Danskernes favoritdrik, øllen, har i Nordeuropa været kendt i mere end 5000 år og på verdensplan i mere end 8000 år. Det var ved Egtvedpigen at man fandt rester af hvede, hvilke viste at man allerede dengang viste hvordan man bryggede øl. Fundet er Europas hid tid ældste. 

Det har været kvindernes job og ansvar indtil for få århundrede år siden, at stå for husets ølbrygning. I starten, i oldtiden var det en opgave der blev anset for at være omgivet med stor respekt. En person der ikke alene kunne give liv til børn, men også brygge så fantastisk en gylden drik som øllet, måtte være helt speciel.

Senere blev ølbrygning, udskænkning og prostitution og derfor i den grad mangel på respekt langt mere almindeligt. 

Ølbrygning i dag

Det har kun været i få århundrede at det har været almindeligt at kunne købe øl og ikke selv brygge den og ideen om selv at starte sit eget hjemmebryggeri er en ny tendens der er kommet til de senere par år, især efter at flere og flere har fået smagt forskellen på microbryggeriernes specialøl og det er blevet nemt at købe ingredienser og brygudstyr.

I dag kan du gå på et kursus og lære det mest basale du skal vide for at kunne brygge en øl, der findes et stort og varieret udvalg af bøger, der kan lære dig alt hvad du vil vide. Er det ikke nok er internettet en sand guldgruppe af viden og videoer. Der er også megen viden at få i den butik du køber dine ingredienser og brygudstyr i.

Inden du kaster dig over din nye hobby og køber et dyrt brygudstyr, så start med at købe et startskit. Det har alt hvad du skal bruge for at komme igang og du kan hurtigt og nemt få brygget en absolut hæderlig basisøl.